Diccionari de sinònims d'Albert Jané, fora de línia

He convertit el diccionari de sinònims d'Albert Jané a formats fora de línia perquè es pugui consultar més còmodament. Es pot baixar aquí:

Nota: Posteriorment, el diccionari s'ha actualitzat per incorporar la nova normativa ortogràfica aprovada per l'Institut d'Estudis Catalans el 24 d'octubre de 2016. Per baixar la versió anterior, ho podeu fer en els següents enllaços: sinonims_albertjane_dsl_2016.zip, sinonims_albertjane_apple_2016.zip.

El format Apple Dictionary només funciona en dispositius Apple. En canvi, els diccionaris en format DSL es poden consultar mitjançant diversos programes, entre ells el GoldenDict, amb versions per a Windows, Mac, Linux i Android.

Instal·lació en macOS (Apple Dictionary)

  1. Baixeu el diccionari i descomprimiu-lo
  2. Poseu el fitxer descomprimit (.dictionary) al directori ~/Library/Dictionaries/
  3. A les preferències de l'aplicació Diccionari, seleccioneu el diccionari

Podeu obrir el directori dels diccionaris ~/Library/Dictionaries/ des de la mateixa aplicació Diccionari, fent clic a «Arxiu» i després a «Obrir la carpeta Diccionaris».

Instal·lació en Windows / macOS / Linux (format DSL)

  1. Instal·leu el programa GoldenDict o un equivalent
  2. Baixeu el diccionari i descomprimiu els fitxers en un directori
  3. Afegiu el directori on heu descomprimit els fitxers a les preferències del GoldenDict

Instal·lació en Android (format DSL)

En Android, el GoldenDict crea un directori a l'arrel anomenat «GoldenDict». S'ha de copiar allà els fitxers del diccionari, una vegada descomprimits.
Instal·lació en iOS (Phone / iPad)

Oficialment no es poden afegir diccionaris a l'aplicació Diccionari d'iOS. Veure la discussió aquí: https://stackoverflow.com/q/40189259/1391963
No els he provat, però a la botiga d'iTunes hi ha almenys dues aplicacions que suporten diccionaris DSL: Dictionary Universal i Fora.

Quant al diccionari

La tercera edició del diccionari de sinònims d'Albert Jané, publicat per l'Institut d'Estudis Catalans i accessible des del web http://sinonims.iec.cat, es distribueix amb la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 (CC BY-NC-ND 3.0). Es pot copiar i redistribuir en qualsevol mitjà i format però no es permet fer-ne un ús comercial ni tampoc crear-ne obres derivades.

Per a més informació, vegeu els crèdits del diccionari.