Diccionari de sinònims d'Albert Jané, fora de línia

He convertit el diccionari de sinònims d'Albert Jané a formats fora de línia perquè es pugui consultar més còmodament. Es pot baixar aquí:

Actualització: El diccionari incorpora la nova normativa ortogràfica de l’Institut d’Estudis Catalans. Podeu baixar la versió anterior aquí: sinonims_albertjane_dsl_2016.zip, sinonims_albertjane_apple_2016.zip.

El format Apple Dictionary només funciona en dispositius Apple. En canvi, els diccionaris en format DSL es poden consultar mitjançant diversos programes, entre ells el GoldenDict, amb versions per a Windows, Mac, Linux i Android.

Instal·lació en macOS (Apple Dictionary)

  1. Baixeu el diccionari i descomprimiu-lo
  2. Poseu el fitxer descomprimit (.dictionary) al directori ~/Library/Dictionaries/
  3. A les preferències de l'aplicació Diccionari, seleccioneu el diccionari

Podeu obrir el directori dels diccionaris ~/Library/Dictionaries/ des de la mateixa aplicació Diccionari, fent clic a «Arxiu» i després a «Obrir la carpeta Diccionaris».

Instal·lació en Windows / macOS / Linux (format DSL)

  1. Instal·leu el programa GoldenDict o un equivalent
  2. Baixeu el diccionari i descomprimiu els fitxers en un directori
  3. Afegiu el directori on heu descomprimit els fitxers a les preferències del GoldenDict

Instal·lació en Android (format DSL)

En Android, el GoldenDict crea un directori a l'arrel anomenat «GoldenDict». S'ha de copiar allà els fitxers del diccionari, una vegada descomprimits.
Instal·lació en iOS (Phone / iPad)

Oficialment no es poden afegir diccionaris a l'aplicació Diccionari d'iOS. Veure la discussió aquí: https://stackoverflow.com/q/40189259/1391963
No els he provat, però a la botiga d'iTunes hi ha almenys dues aplicacions que suporten diccionaris DSL: Dictionary Universal i Fora.Quant al diccionari

La tercera edició del diccionari de sinònims d'Albert Jané, publicat per l'Institut d'Estudis Catalans i accessible des del web http://sinonims.iec.cat, es distribueix amb la llicència Creative Commons Reconeixement-NoComercial-SenseObraDerivada 3.0 (CC BY-NC-ND 3.0). Es pot copiar i redistribuir en qualsevol mitjà i format però no es permet fer-ne un ús comercial ni tampoc crear-ne obres derivades.

Per a més informació, vegeu els crèdits del diccionari.